torsdag, januari 31, 2013

Dags att testa LCHF!

Jo, det var ju det jag skulle berätta om. En härlig grå januaridag berättar min kära ven Emelie för mig att hon kommit på att hon och hennes Daniel ska testa på att leva efter LCHF-dieten. Jag fnissade lite och sa nåt i stil med "fy farao för dieter, ha det så kul".

Några timmar senare ringer min kära sambo och berättar med härligt peppad ton att "Vi ska börja äta LCHF". Haha, tyckte jag. Smitt planer med våra kära vänner kanske?
Tydligen kom samma idé från ett annat håll - kul sammanträffande bara.

Så i fredags gjorde jag och Emelie matlistor. Jag för en vacka, hon för två. Sen drog vi iväg hela gänget till affären för att inhandla allt möjligt vi kunde tänkas behöva ha hemma. Allt med mindre än 5gram kolhydrater per 100gram. Svårare uppgift än jag hade kunnat tänka mig. Man får ju knappt äta nåt alls! Jag som älskar att äta allt, helst jämt!

Under lördagen körde vi universums goffar-rejs. Pizza, chips, godis, läsk. Like a fat gang!
Resterna kastade vi i soporna söndag morgon. På kvällen blandade i kryddor, gjorde ketchup, bakade bröd och var duktiga.

Så vart det måndag, nya livet började. Haha. Har gått väldigt bra. Skönt att ta klara matlistor med recept på allt. Bara att trolla ihop lite, med receptet som grund. Hade med mig en halv matlåda i väskan, utifallatt jag skulle bli akuthungrig, vill inte "fuska" bara för att jag är väldigt hungrig och får panik liksom.

Mitt enda mål med en diet är att kunna ha linnen på mig, där man nästan kan se lite av magen, utan att känna att magen ramlar över byxkanten. I övrigt är jag inte speciellt stor. Det är som sagt magen. Haley sa det så här: "Mamma, det ser ut som att du har en bebis i magen". Ja.. Ni fattar.

Så, vägde mig i måndags morgon. Efter att ha 2at och sånt. Utan kläder på. Vågen visade 56,7kg. Som sagt, jag är inte så stor. Så idag, torsdag, vägde jag mig på morgonen igen. Med samma kläder, alltså inga. Vågen visade 54,6! Om det stämmer så jag har tappat 2,1kg sedan här om dagen. Dags att börja träna lite snart med kanske? För att sätta muskler på den här kroppen ;)

Så, om jag råkar lägga upp bilder på frukostar, middagar och annat gött, så är det för att skryta lite. Försöker bli kung på att laga mat. Mitt nyårslöfte var att jag ska bil en  bättre fru i år. Maga lat, skriva listor, städa bättre hemma och sånt. Ha mer tid för min familj och prioritera annorlunda. Än så länge sköter jag mig bra, tror jag :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Åsikt? Låt höra: