torsdag, oktober 04, 2012

Böneutrop?

Den svenska befolkningen är verkligen snabba att skrika "rasist" så fort en diskussion kommer upp. Men det här med böneutropet är inte en rasistfråga, som många gärna menar. Det handlar om att man inte ska tvinga på någon ens tro, religion eller kultur.
Jag störs inte personligen av böneutropen, eftersom att det inte är ett område jag bor i. Men jag, som inte tror alls, vill inte bli påtvingad eller störd någons religion, vare sig det är att lyssna på böneutrop eller gå i kyrkan. 

Det här är inte en rasistfråga. Man får ta seden dit man kommer.
Och visst fan är du svensk om du bor i Sverige och har svenskt medborgarskap. I Sverige har vi blandad kultur, och vi har aldrig sagt ja till att tycka lika! Vi ska samsas, och leva lika. Men vi ska inte ta ifrån Sverige rätten att vara svenskt, med svenska traditioner i grunden.

Men faktum kvarstår, böneutrop HÖRS, och därmed störs. 

Vad tycker du?

1 kommentar:

  1. Jag håller helt och hållet med dig! Men så fort man säger de sp är man rasist såklart. Så tröttsamt, i själva verket är de ju faktiskt dom som säger att "vi" som tycker så är rasister, de blir ju motsatt rasism mot oss svenskar som vill bibehålla våra seder.

    SvaraRadera

Åsikt? Låt höra: