torsdag, september 24, 2009

Tänk dig följande scenario (bara låtsas, okej)

En vän till dig ska komma över och du tänkte bjuda på thé. Du har inget thé hemma så du köper det. Samtidigt köper du mjölk, ut i fall att din vän skulle vilja ha mjölk i sitt thé. Ni har kokat vatten, doppat thépåsen, blandat ner mjöken och allt som behövs och så ska ni smaka.. URS!
Något var visst fel med théet.

Du går tillbaka till affären för att klaga på théet (som nu mot all förnuft är gammalt, säger vi). Då passar du på och säger att du vill lämna tillbaka den öppnade mjölken, eftersom att mjöken var till théet, och det ska du ju ändå inte dricka, och du dricker inte mjölk annars..

Verkar det här väldigt troligt? I vilken affär skulle dom godkänna ett återköp på en öppnad mjölk? Ingen, eftersom att mjölken inte kommer gå att sälja igen, den är förbrukad!

Så, på jobbet idag.. En kund tycker absolut att hon ska lämna tillbaka ett öppnat paket batterier, eftersom att saken hon köpte batterierna till inte fungerar, och hon begöver inga såna batterier (den vanligaste sorten..). Liksom, hur ska jag kunna sälja ett öppnat paket? Hade den här kunden varit trevlig kanske det inte hade blivit sånt ståhej idag som det blev, men hon var en riktig grinfitta, och jag har inte gjort något annat än att ha varit trevlig mot henne! Urs alltså, det ähr är nakdelen med att jobba inom handels, alla jäkla puckon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Åsikt? Låt höra: